Tapijtcenter is vandaag geopend van 10:00 tot 12:00 en 13:30 tot 18:30

Gabbeh tapijten

Gabbeh-tapijten of nomaden tapijten hebben hun oorsprong in Iran. Deze tapijtsoort laat zich kenmerken door beige, grijs en bruine kleuren, soms dooraderd met dieprode tinten.

Een Gabbeh-tapijt straalt charme uit in een landelijk, klassiek of net modern interieur en zorgt voor een warme & huiselijke sfeer.


meer over Gabbeh tapijten

Tapijten met natuurlijke kleurstoffen

Het Gabbeh-tapijt vindt zijn roots in de nomadencultuur van Zuid-Iran. Rondtrekkende stammen weefden de tapijten voor eigen gebruik, als tijdelijke vloerbekleding, maar ook als deken of gordijn.

De authentieke Gabbehs werden vervaardigd met natuurlijke kleurstoffen. De kleurschakeringen die daaruit voortvloeien, zijn zo mooi dat ze hun eigen benaming kregen: ‘abrash’.

 

Oorspronkelijk werden de Gabbeh-tapijten in eerder kleinere afmetingen gemaakt. Immers: hoe kleiner en lichter, hoe makkelijker de nomaden hun tapijten konden vervoeren.

De grotere knoopstoelen die men nu hanteert, laten afmetingen toe die passen in onze ruime westerse leefruimtes: oppervlaktes van 2 bij 3m, 2.5 bij 3m, 2.5 bij 3.5m en zelfs van 3 bij 4m zijn de nieuwe normen.

Tapijtcenter Zingem heeft Gabbeh-tapijten van deze afmetingen permanent in voorraad.

 

Benieuwd hoe een Gabbeh-tapijt uw interieur kan kleuren? Contacteer ons of kom al onze Gabbehs bekijken in de showroom.

Ontdek uw droomtapijt in onze tapijtwinkel!


Ons aanbod moderne tapijten
Meer over onze tapijtwinkel

  • Dinsdag - vrijdag: 10u00 - 12u00 & 13u30 - 18u30
  • Zaterdag: 10u00 - 18u00
  • Zondag: 14u00 - 18u00
  • Maandag: gesloten