Tapijtcenter is gesloten

Nepal tapijten

Nepal tapijten en Tibetaanse tapijten herkent u aan hun sobere en tijdloze dessins.
Deze handgeknoopte tapijten hebben een stevige pool en voelen aangenaam aan. Hun typische kleuren verrijken elk interieur.


meer over Nepalese tapijten

Kennis uit Tibet

De tapijtkennis die Nepal vandaag rijk is, komt overgewaaid uit Tibet. Op de vlucht voor verdrukking kwamen vele Tibetanen in de Nepalese Kathmandu-vallei terecht. De ervaren knopers verdienden er hun brood door tapijten te weven. Hun kennis, vakmanschap en noeste arbeid leverden hen een gerenommeerde reputatie op in de tapijtknoopkunst.

 

Hun handgeknoopte tapijten vielen in trek bij handelaars. De Nepal-tapijten werden een veelgevraagd exportproduct in het westen. De authentieke oosterse tapijten zijn vandaag niet meer weg te denken uit ons interieurbeeld.

 

De Nepal-collectie bekleedt een belangrijke positie bij Tapijtcenter te Zingem. We schuwen massaproductie en gaan in de plaats liever voor de handgeknoopte kunstwerken die de Tibetaans-Nepalese kenners zo goed in de vingers hebben.

 

Naast de vele standaardafmetingen die steeds voorradig zijn, kan u deze tapijten ook eenvoudig bestellen in de afmeting die u wenst. We helpen u graag verder. 

 

Waarom kiezen voor Nepalese Tapijten?


Nepalese tapijten staan bekend om hun vakmanschap en kwaliteit. Hier zijn enkele kenmerkende eigenschappen:

 • Materiaal: Vaak worden hoogwaardige materialen zoals wol of zijde gebruikt. Wol is populair vanwege zijn duurzaamheid en isolerende eigenschappen.
 • Verfijnd Knoopwerk: De tapijten worden met de hand geknoopt, en de knooptechnieken kunnen variëren. De twee meest voorkomende zijn de Tibetaanse knoop en de Senneh-knoop.
 • Unieke Ontwerpen: Nepalese tapijten staan bekend om hun prachtige ontwerpen en rijke kleuren. Traditionele patronen worden vaak gecombineerd met eigentijdse stijlen.
 • Fair Trade: Veel Nepalese tapijten worden vervaardigd volgens fairtradeprincipes. Dit betekent dat de tapijtknopers eerlijke lonen ontvangen en onder goede werkomstandigheden werken.
 • Duurzaamheid: Het gebruik van hoogwaardige materialen en vakmanschap zorgt ervoor dat Nepalese tapijten lang meegaan. Ze zijn vaak een investering voor de lange termijn.
 • Culturele Traditie: Nepalese tapijten dragen niet alleen bij aan de esthetiek van een ruimte, maar ze vertegenwoordigen ook een rijke traditie van handgemaakte tapijten met aandacht voor detail.


Zijn er ook nadelen verbonden aan Tapijten uit Nepal?


Hoewel Nepalese tapijten veel bewonderenswaardige eigenschappen hebben, zijn ook de volgende elementen van belang:

 

 • Prijs: Hoogwaardige materialen en vakmanschap maken Nepalese tapijten vaak prijziger dan andere tapijten. Dit kan een belemmering zijn voor mensen met een beperkt budget.
 • Onderhoud: Tapijten vereisen over het algemeen regelmatig onderhoud, en sommige Nepalese tapijten, vooral die gemaakt van natuurlijke vezels zoals wol, vragen regelmatig onderhoud door middel van stofzuigen. Specialere zorg kan nodig zijn voor tapijten waar ook zijde in verwerkt wordt.
 • Gevoeligheid voor vocht: Wol kan gevoelig zijn voor vocht. In vochtige omstandigheden kunnen Nepalese tapijten beschadigd raken of schimmel ontwikkelen.
 • Gewicht: Hoogwaardige wol en andere materialen maken Nepalese tapijten soms zwaar. Dit kan het verplaatsen of reinigen bemoeilijken.
 • Stijlvoorkeur: De traditionele ontwerpen van Nepalese tapijten zijn niet voor iedereen. Anderzijds worden deze tapijten vandaag ook in een modernere of minimalistische stijl geknoopt, wat voor velen van ons meer toegankelijk is.
 • Beschikbaarheid: Afhankelijk van je gevraagde afmetingen kan het moeilijk zijn om je Nepalees tapijten in de juiste afmetingen onmiddellijk beschikbaar te vinden. Dit kan resulteren in beperkte keuzes of langere wachttijden in de produktie die kan oplopen van 4 tot 6 maanden.


Bij het overwegen van een Nepalees tapijt is het belangrijk om deze nadelen af te wegen tegen de vele voordelen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en behoeften.

 

 

Ontdek uw droomtapijt in onze tapijtwinkel!


Ons aanbod moderne tapijten
Meer over onze tapijtwinkel

 • Dinsdag - vrijdag: 10u00 - 12u00 & 13u30 - 18u30
 • Zaterdag: 10u00 - 18u00
 • Zondag: 14u00 - 18u00
 • Maandag: gesloten