Tapijtcenter is gesloten

Hoe vaak moet ik een tapijt stofzuigen?

Een tapijt vaak stofzuigen is de manier om het er zo lang mogelijk nieuw te laten uitzien en de levenduur te verlengen. Hoe vaker u het tapijt gebruikt, hoe meer u het moet stofzuigen. Stof, vuildeeltjes en haren dringen immers makkelijk in de diepere lagen van het tapijt en zijn op termijn moeilijk te verwijderen.

Vermijd echter het tapijt schurend te stofzuigen: een harde stofzuigborstel over het oppervlakte van het tapijt laten schuren is nefast voor het tapijt.

Stofzuigen doet u best minstens één maal per week met de nodige zorg maar niet geforceerd. Tapijten die in ruimtes liggen die dagdagelijks worden gebruikt neemt u beter twee maal per week onder handen. Een nieuw tapijt reinigt u zachtjes, een oud tapijt kan gerust wat intensiever worden gestofzuigd. 

Tip: reinig uw nieuw tapijt voor de eerste keer door het zacht te stozuigen wanneer het een definitieve plaats in uw woning krijgt.

Voor wie een huisdier heeft weet dat haar en tapijten niet goed samengaan. Om je tapijt dierenhaar-vrij te maken is er een handige methode: koop een borstel waar de pinnetjes dicht op elkaar staan. Gebruik deze haarborstel met een ronddraaiende beweging om alle vastgeklitte haarresten te verwijderen. U zal snel zien dat de borstel een hele hoop haar opneemt. 

Ook langere mensenharen kan u met deze techniek eenvoudig uit een tapijt verwijderen. 

Terug naar alle tips

Ontdek uw droomtapijt in onze tapijtwinkel!


Ons aanbod moderne tapijten
Meer over onze tapijtwinkel

  • Dinsdag - vrijdag: 10u00 - 12u00 & 13u30 - 18u30
  • Zaterdag: 10u00 - 18u00
  • Zondag: 14u00 - 18u00
  • Maandag: gesloten