Vandaag open van 14:00 tot 18:00

Nepal tapijten

Nepal tapijten en Tibetaanse tapijten herkent u aan hun sobere en tijdloze dessins.
Deze handgeknoopte tapijten hebben een stevige pool en voelen aangenaam aan. Hun typische kleuren verrijken elk interieur.


meer over Nepalese tapijten

Kennis uit Tibet

De tapijtkennis die Nepal vandaag rijk is, komt overgewaaid uit Tibet. Op de vlucht voor verdrukking kwamen vele Tibetanen in de Nepalese Kathmandu-vallei terecht. De ervaren knopers verdienden er hun brood door tapijten te weven. Hun kennis, vakmanschap en noeste arbeid leverden hen een gerenommeerde reputatie op in de tapijtknoopkunst.

 

Hun handgeknoopte tapijten vielen in trek bij handelaars. De Nepal-tapijten werden een veelgevraagd exportproduct in het westen. De authentieke oosterse tapijten zijn vandaag niet meer weg te denken uit ons interieurbeeld.

 

De Nepal-collectie bekleedt een belangrijke positie bij Tapijtcenter te Zingem. We schuwen massaproductie en gaan in de plaats liever voor de handgeknoopte kunstwerken die de Tibetaans-Nepalese kenners zo goed in de vingers hebben.

 

Naast de vele standaardafmetingen die steeds voorradig zijn, kan u deze tapijten ook eenvoudig bestellen in de afmeting die u wenst. We helpen u graag verder. 

 

Ontdek uw droomtapijt in onze tapijtwinkel!


Ons aanbod moderne tapijten
Meer over onze tapijtwinkel

  • Dinsdag - vrijdag: 10u00 - 12u00 & 13u30 - 18u30
  • Zaterdag: 10u00 - 18u00
  • Zondag: 14u00 - 18u00
  • Maandag: gesloten